Veelgestelde Vragen

Populaire vragen

Epsomzout is een magnesiumrijk mineraal dat al eeuwenlang wordt gebruikt om de slaap te verbeteren, pijn, krampen en hoofdpijn en spierpijn te verminderen. In de floatrooms zit maar liefst 400kg Epsomzout. Epsom-zout zorgt er ook voor dat de droge huid zacht en soepel aanvoelt; het kan onzuiverheden, gifstoffen, olie en vuil van de huid verwijderen. Het magnesium in het Epsom-zout is van nature antimicrobieel en antibacterieel en helpt daarom huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en voetschimmel te verbeteren.

Omdat floaten zo ontspannend is, vallen veel mensen in slaap in de floatroom. Sommigen zeggen dat één uur floaten (zelfs als je wakker bent) gelijk staat aan twee of drie uur diepe slaap. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat het de slaapkwaliteit verbetert, dus het is geweldig voor mensen die last hebben van slapeloosheid of een jetlag hebben tijdens het reizen.

Het water bij Health Lab De Pier wordt na elke sessie gereinigd door een speciaal filtersysteem. Door middel van pompen door filters wordt het water diep gezuiverd, o.a. met behulp van UV-licht en waterstofperoxide. Wij testen het zoutgehalte, de kwaliteit, PH-waarde en temperatuur van het water dagelijks. Het water wordt totaal gesteriliseerd om eventuele bacteriën en virussen te doden. Maandelijks wordt het water ook getest door een onafhankelijk laboratorium.

Net als lichaamsbeweging, meditatie en vele andere dingen, merk je een verschil als je regelmatig float. Een keer per week tot een keer per maand is ideaal - en als je vaker kan floaten, des te beter. Sommige vaste bezoekers floaten driemaal per week, en sommige zijn 2,5 uur floaters!

Het is een veel voorkomende zorg, maar de floatrooms zijn veel groter dan mensen verwachten. Zo groot zelfs dat je je kunt uitstrekken zonder de zijkanten aan te raken! Als je je nerveus voelt, kan je de deur van de floatroom altijd open laten staan ​​of het binnenlicht zo lang als je wilt aanhouden. Je hebt de volledige controle. Eenmaal in de floatroom zijn mensen meestal verrast door hoe veilig en ontspannen ze zich voelen.

De meeste mensen dragen niets wanneer ze floaten, dit is ook wat we aanbevelen. Vergeet niet dat je je eigen floatroom hebt, uitgerust met een eigen douche! Alles wat je tijdens het floaten draagt, wordt zwaar met epsomzout en kan tijdens het floaten voor afleiding zorgen. Als je echter iets wilt dragen, is dat ook prima.

Het is wetenschappelijk bewezen dat voordelen zoals verminderde angst en verbeterde slaap na een enkele sessie enkele dagen aanhouden. Iedereen is echter anders en de resultaten variëren. Als je langer of regelmatig float, hebben de voordelen een cumulatief effect.

Zoals veel dingen zoals mediteren of sporten, is floaten op elk moment van de dag gunstig voor ons. We hebben echter gemerkt dat first-timers ervan uitgaan dat 's avonds floaten beter voor hen is. Dit is waarom je alle tijden van de dag zou moeten overwegen om te zien wat voor jou werkt.

Algemeen en reserveren

Ons gebouw is beperkt begaanbaar voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Er is namelijk alleen een trap aanwezig.

Wij zijn gevestigd op het Zuidereiland op De Pier in Scheveningen. Bekijk onze contacten pagina voor een uitgebreide routebeschrijving en parkeergelegenheden.

We kunnen niet beloven dat we plek hebben. Wil je dezelfde dag nog een reservering maken, dan kan je het beste bellen voor een afspraak.

Als je een reservering doet op onze website is dit een reserveringsaanvraag. Wij versturen altijd een definitieve bevestiging per e-mail als de afspraak in onze agenda staat. Indien je deze niet hebt ontvangen, neem dan alsjeblieft contact op met ons op het telefoonnummer 070-3698858. Het kan ook zijn dat de bevestigingsmail in de spambox zit.

Floaten

Je hoeft je niet voor te bereiden op je floatsessie. We raden echter aan om op de dag geen cafeïne te drinken of te scheren - dit en meer wordt uitgelegd op de pagina, die we iedereen aanraden te lezen voordat ze voor het eerst met ons gaan floaten.

Je hoeft waarschijnlijk niets mee te nemen. Wij bieden: mooie handdoeken, oordopjes, shampoo, conditioner en douchegel, wattenstaafjes, vaseline en gratis kruidenthee voor na het floaten. Wat je misschien wilt meenemen: alle andere persoonlijke toiletspullen. Je hebt je eigen privékamer, dus we raden aan om naakt te floaten om helemaal vrij te zijn van sensatie, maar als je liever een badpak of korte broek draagt, vergeet dan niet om een ​​tas mee te nemen om die daarna in te doen.

De meeste mensen blijven een uur floaten. Maar hoe langer en regelmatiger je float, hoe groter de voordelen die je zult ervaren. Mensen boeken steeds vaker dubbele of driedubbele floatrooms, maar we hebben geen maximum.

We bieden momenteel geen nacht floatsessies aan, maar je kunt voor langere tijd blijven drijven door 2, 3 of 4 sessies back-to-back te boeken. Hiermee kan je zelfs respectievelijk 2,5 uur, 4 uur en 5,5 uur drijven, omdat we niet tussen de sessies door hoeven te komen om de kamer schoon te maken!

De kortste sessietijd die we aanbieden is een uur, omdat het ervoor zorgt dat je lang genoeg hebt om een ​​staat van diepe ontspanning te bereiken. Je bent echter vrij om uit de floatroom te stappen wanneer je maar wilt! Zal het zout uitdrogen of mijn haar beschadigen? Zolang je je haar wast en conditioneert na elke floatsessie, zal het magnesium in het Epsom-zout de conditie van je haar en hoofdhuid verbeteren en niet beschadigen.

Gezondheid en veiligheid

Ja graag, laat het ons alsjeblieft weten als er eventuele gezondheidsproblemen zijn en lees onze algemene verklaring voordat je gaat floaten. Het belangrijkste is dat je je arts raadpleegt voordat je gaat floaten.

Maak je geen zorgen, je kan niet verdrinken in de floatroom. Door het hoge zoutgehalte blijf je gegarandeerd drijven en is het onmogelijk om naar de bodem te zakken.

Jazeker, door de diepe ontspanning en rust kan het een positief effect hebben op de ‘harde buiken’. Ook is er een verminderde kans op spataderen, evenals een betere uitwisseling van voeding en afvalstoffen als gevolg van betere doorbloeding van de weefsels. Als je veel last hebt van misselijkheid tijdens de zwangerschap, dan is het niet aan te raden om te gaan floaten. Na de zwangerschap is het belangrijk dat je geen open wonden hebt, aangezien het water een hoog zoutgehalte heeft.

Nee, vanwege de risico’s is het niet toegestaan om te floaten tijdens je menstruatie.

Je moet ouder zijn dan 16 jaar om te kunnen floaten - mensen onder de 16 mogen niet floaten vanwege gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Sommige mensen ervaren pijn in de nek tijdens hun eerste floatsessie. Dat komt omdat we gewend zijn om onze nek omhoog te houden en soms te ver naar voren, vooral als we regelmatig telefoons en computers gebruiken. Het kan een uitdaging zijn om je nek te ontspannen in de floatroom en het gewicht van ons hoofd volledig te laten dragen door het water. Na een aantal floatsessies raak je gewend aan de houding en verdwijnt de spanning. We bieden wel een speciale halo float ring, dat is ontworpen om de nek extra steun te geven, mocht je dat willen gebruiken.

Het Epsomzout kan prikken bij delen van een beschadigde huid, dus we raden aan om niet te floaten als je open wonden hebt. Veel mensen met eczeem en psoriasis vinden het wel fijn om te floaten. Epsomzout is magnesiumsulfaat en magnesium is van nature antibacterieel, wat helpt om kleine huidirritaties schoon te houden. Floaten helpt ook om de cortisolspiegel (het stresshormoon) te verlagen. Onderzoek heeft aangetoond dat eczeem en psoriasis vaak samenhangen met je stressniveau. Daarom kan regelmatig floaten helpen tegen eczeem. Als je wilt floaten en je hebt veel huidbeschadiging, kan je altijd nog vaseline op het gebied om te voorkomen dat het gaat prikken.

Wij raden je sterk aan om de meegeleverde oordoppen te dragen, om te voorkomen dat je zout in je oren krijgt! Als je de oordoppen niet hebt gebruikt en je hebt het zoute water in je oren gekregen, probeer dat eruit te halen met een wattenstaafje. Als het dan nog irriteert, kan je met water en witte azijn de irritatie verminderen.

Vanwege het hoge zoutgehalte in het water is het bijna niet mogelijk om uit te drogen. Daarom krijg je ook geen gerimpelde huid van het floaten. Ik heb mij net geschoren voor de floatsessie, mag ik floaten? We raden je aan om 2 uur van te voren niet te scheren, omdat het zoute water erg kan prikken op vers geschoren huid. Als je je toch hebt geschoren, dan adviseren wij om deze plekken te bedekken met vaseline, om de irritatie te verminderen.

We hebben een no-drugsbeleid. Als je onder invloed lijkt te zijn van alcohol of een ander medicijn, mag je die dag niet floaten. Dit is voor je eigen veiligheid.

Als je dronken de floatroom instapt zou dat een onaangename ervaring zijn. We raden het niet aan en we staan ​​niet toe dat mensen floaten onder invloed van alcohol of andere drugs.

Het is bewezen dat drijven de bloeddruk verlaagt. Overleg met je arts of je mag floaten als je lijdt aan een lage bloeddruk.

Er zijn geen gewichtslimieten, het zout kan iedereen laten floaten.

Floaten en en nieuwe tatoeages gaan niet samen. De wachttijd hangt af van de tatoeage (neem contact op met je tattooartist), maar we raden aan om 4-6 weken te wachten voordat je gaat floaten nadat je een tatoeage hebt gekregen.

We gebruiken UV-licht als het primaire desinfectiemiddel, samen met een filtersysteem. We gebruiken ook een kleine hoeveelheid waterstofperoxide om bacteriën te oxideren, maar het kan de mens niet schaden. Het is de veiligste en gezondste manier om de floatroom schoon te houden.

Zolang de wond niet te groot of open is, kan je snijwonden en krasjes bedekken met de meegeleverde vaseline. Dit voegt een beschermende, waterdichte laag toe om irritatie te voorkomen. Als je ervoor kiest om de floatroom zonder de vaseline te trotseren, zal het zoute water prikken, maar het water heeft ook genezende eigenschappen.

Om veiligheidsredenen laten we mensen met epilepsie niet floaten