Veelgestelde Vragen

Algemeen

Je kan bij ons zowel contant als met pin betalen.

De cadeaubon is vanaf de datum van uitgifte 1 jaar geldig. Na het verlopen van de geldigheidstermijn vindt er geen restitutie plaats en vervalt de cadeaubon.

Reserveringen

Het is aan te raden om van te voren een reservering te maken bij ons. Dan heb je de zekerheid dat er een floatroom beschikbaar is. Reserveren kan telefonisch of via onze website. Kijk voor contactgegevens op onze contactpagina.

De volgorde van de behandelingen mag je zelf bepalen. Wij adviseren je, vooral bij je eerste floatsessie, zich eerst te laten masseren en daarna de floatsessie te nemen. Maar dit is helemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Reserveren mag je kosteloos wijzigen en/of annuleren tot 48 uur van tevoren. Op het moment dat je een afspraak maakt, blokkeren wij dit tijdstip voor jou in onze agenda. Dit betekent dat er op dat moment niemand meer kan boeken. Als je jouw boeking niet annuleert kan er dus ook niemand meer boeken op dit tijdstip. Wij brengen de volledige behandelprijs in rekening op het moment dat je niet komt opdagen voor je afspraak of binnen 24 uur je afspraak afzegt

Je kan via onze website een reservering maken, plaats in de opmerkingen dat je graag met een cadeaubon wilt betalen.

Als je een reservering doet op onze website is dit een reserveringsaanvraag. Wij versturen altijd een definitieve bevestiging per e-mail als de afspraak in onze agenda staat. Indien je deze niet hebt ontvangen, neem dan alsjeblieft contact op met ons op het telefoonnummer 070-3698858. Het kan ook zijn dat de bevestigings mail in de spambox zit.

Floaten

Een standaard floatsessie bij Health Lab De Pier duurt 90 minuten. Dit is inclusief uitkleden, douchen en aankleden. Het is aan te raden om extra tijd te nemen na de floatsessie, want het is belangrijk dat je na je floatsessie minimaal nog 10 minuten bijkomt in de lounge. Zie deze tijd als overgang terug in de hectische wereld.

In verband met het hoge zoutgehalte in het water is het niet verstandig om je te scheren 2 uur van tevoren.

Health Lab De Pier beschikt over drie floatrooms, je kan dus tegelijkertijd floaten. Je kan niet bij elkaar in een floatroom. Het principe van floaten is o.a. om een prikkelarme omgeving te creëren. Als je met twee personen in een ruimte gaat floaten, is de kans groot dat jullie afgeleid worden. Waardoor het gewenste resultaat van totale ontspanning niet wordt bereikt. Daarnaast is er onvoldoende ruimte voor twee personen in één floatroom.

Je hoeft geen badkleding mee te nemen, want de floatroom bevindt zich in een privéruimte met eigen douchefaciliteiten. Je privacy is volledig gewaarborgd.

Jazeker, door de diepe ontspanning en rust kan het een positief effect hebben op de ‘harde buiken’. Ook is er een verminderde kans op spataderen, evenals een betere uitwisseling van voeding en afvalstoffen als gevolg van betere doorbloeding van de weefsels. Als je veel last hebt van misselijkheid tijdens de zwangerschap, dan is het niet aan te raden om te gaan floaten. Na de zwangerschap is het belangrijk dat je geen open wonden hebt, aangezien het water een hoog zoutgehalte heeft.

Alles is aanwezig bij Health Lab De Pier en inclusief de prijs. Zoals handdoeken, shampoo, douchecréme, föhn, haarproducten, deodorant en oordoppen. Eventueel mag je zelf een kam of borstel en eigen toiletspullen meebrengen.

Het kan gebeuren dat je in slaap valt tijdens het floaten; dit is juist erg fijn. Het hoge zoutgehalte zorgt voor voldoende drijfvermogen, dus je kan niet verdrinken.

Je mag bij Health Lab De Pier floaten als je ongesteld bent, als je maar dezelfde voorzorgsmaatregelen neemt als in een zwembad.

De temperatuur van het water en de ruimte is 35.5 graden Celcius. Het water voelt warm aan als je in de floatroom stapt, maar is dezelfde temperatuur als je huid.

Het water bij Health Lab De Pier wordt na elke sessie gereinigd door een speciaal filtersysteem. Door middel van pompen door filters wordt het water diep gezuiverd, o.a. met behulp van UV-licht en waterstofperoxide. Wij testen het zoutgehalte, de kwaliteit, PH-waarde en temperatuur van het water dagelijks. Het water wordt totaal gesteriliseerd om eventuele bacteriën en virussen te doden.

Jazeker, de kans dat je een claustrofobisch gevoel krijgt is heel klein. Het voelt namelijk alsof je in een tent ligt. In de floatroom kan je rechtop staan. Je hebt op ieder moment controle over het licht en de deur.

Massage

Je hoeft niks mee te nemen naar de massage, wij hebben alle benodigdheden op locatie.

Afhankelijk van de massage lig je in je onderbroek op de tafel, netjes afgedekt met een grote handdoek. De BH wordt wel verzocht af te doen in verband met de nek,- schouder en rug massage.