KOM 1 UUR FLOATEN EN ERVAAR DE ONTSPANNING VAN 5 UUR SLAAP!

Alles wat je moet weten over floaten

Floaten is een effectieve en unieke manier van ontspannen in een prikkelarme omgeving. Je drijft op een laag zout en verwarmd water. Door het ontbreken van externe prikkels voelt het alsof je zweeft en hebben het lichaam en de geest ruimte om te herstellen. In de floatroom heb je zelf controle over de deur en de lichten. Het voelt alsof je een powernap neemt van 60 minuten, waarbij je lichaam en geest volledig ontspannen en herstellen. Tegelijkertijd neem je ook nog een van de belangrijkste mineralen op voor optimale prestaties: magnesium.

Ja, ik wil ontspannen

Wil je meer energie? Voel je je regelmatig uitgeput, futloos, moe en slapjes?
Kom 1 uur floaten en ervaar de ontspanning van 5 uur slaap!

Herken je dit?

 • Je voelt je regelmatig futloos en uitgeblust.
 • Je raakt snel overprikkeld en reageert dit af naar de buitenwereld.
 • Je hebt een overvolle agenda en gunt jezelf geen tijd om te ontspannen.
 • Je hebt vaak last van een opgejaagd gevoel door constante afleiding en versnippering van je aandacht.

Positieve mentale effecten van floaten

 • Verruimt het bewustzijn en versnelt leercapaciteiten
 • Verbetert concentratie en creativiteit
 • Bevordert het visualisatievermogen
 • Zorgt voor mentale alertheid en helderheid
 • Stimuleert de synchronisatie van linker- & rechterhersenhelft
 • Ondersteunt meditatie en mindfulness

Positieve fysieke effecten van floaten

 • Reduceert de aanmaak van stresshormonen
 • Bestrijdt vermoeidheid en de gevolgen van een jetlag
 • Preventief tegen sportblessures
 • Stimuleert de aanmaak van endorfine in het lichaam
 • Versnelt het helingsproces en revalidatie van blessures
 • Vermindert pijn (spierpijn, artritis, migraine, reuma, etc.)
 • De bloeddruk en hartslag verlaagt

Floatroom

Een floatroom bij Health Lab De Pier is gevuld met een combinatie van 400kg Epsomzout en schoon water. Epsomzout is een mineraal zout wat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op het lichaam. De floatroom is voorzien van verwarmingselementen, waterfilters en een thermostaat.

Health Lab De Pier beschikt over een privé floatrooms. Bij elke floatroom bevindt zich een privébadkamer. Deze ruime kun je afsluiten en staat tijdens je floatsessie geheel tot jouw beschikking. Je hebt een eigen kleedruimte en douchegelegenheid. Handdoeken, doucheproducten en föhn zijn aanwezig bij ons, je hoeft alleen maar te ontspannen.

Hoe bereid je je het beste voor op een floatsessie?

Wij willen graag dat je tijdens je bezoek aan Health Lab de Pier even aan niets hoeft te denken. Je komt immers om te ontspannen, je lichaam en geest even te ontzien van alle dagelijkse stress. De medewerker zal je de instructies geven en de wegwijs maken in de floatroom.

Clock

Zorg dat je 15 minuten van tevoren aanwezig bent, zodat we uitleg kunnen geven over floaten en de floatroom.

bikini

Badkleding is niet nodig, het floaten is geheel privé. Handdoeken, haar- en doucheproducten en föhn zijn aanwezig.

no-alcohol

We raden af om voor het floaten koffie of alcohol te drinken. Wanneer je onder invloed bent, kunnen we je de toegang ontzeggen.

razor

In verband met het hoge zoutgehalte van het water, adviseren we om 24 uur van tevoren niet te scheren of ontharen.

Floaten

Kennismakingspakket floaten

van € 118,50 voor € 99,00

“Als je het optimale uit je floatsessies wilt halen”

Ben jij nog helemaal onbekend met floaten? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voor startende floaters 3 floatsessies binnen 2 maanden veruit het beste resultaat oplevert.

1x professionele intake van 15 minuten
3 floatsessies van 60 minuten

Bonus

E-book met 3 geheimen van floaten
Ontvang bij elke floatsessie een immuun booster shot

BOEK NU

Massage en floatsessie

van € 104,50 voor € 99,50

“Als je een dagdeel gegarandeerd wilt ontspannen”

1x ontspanningsmassage 55 minuten
1x single float 60 minuten

BOEK NU

Veelgestelde vragen over floaten

Omdat floaten zo ontspannend is, vallen veel mensen in slaap in de floatroom. Sommigen zeggen dat één uur floaten (zelfs als je wakker bent) gelijk staat aan twee of drie uur diepe slaap. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat het de slaapkwaliteit verbetert, dus het is geweldig voor mensen die last hebben van slapeloosheid of een jetlag hebben tijdens het reizen.

Epsomzout is een magnesiumrijk mineraal dat al eeuwenlang wordt gebruikt om de slaap te verbeteren, pijn, krampen en hoofdpijn en spierpijn te verminderen. In de floatrooms zit maar liefst 400kg Epsomzout. Epsom-zout zorgt er ook voor dat de droge huid zacht en soepel aanvoelt; het kan onzuiverheden, gifstoffen, olie en vuil van de huid verwijderen. Het magnesium in het Epsom-zout is van nature antimicrobieel en antibacterieel en helpt daarom huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en voetschimmel te verbeteren.

Het is een veel voorkomende zorg, maar de floatrooms zijn veel groter dan mensen verwachten - zo groot zelfs dat je je kunt uitstrekken zonder de zijkanten aan te raken! Als je je nerveus voelt, kan je de deur altijd open laten staan ​​of het binnenlicht zo lang je wilt aanhouden - je hebt de volledige controle. Eenmaal in de floatroom zijn mensen meestal verrast door hoe veilig en ontspannen ze zich voelen.

Health Lab De Pier beschikt over drie floatrooms, je kan dus tegelijkertijd floaten. Je kan niet bij elkaar in een floatroom. Het principe van floaten is o.a. om een prikkelarme omgeving te creëren. Als je met twee personen in een ruimte gaat floaten, is de kans groot dat jullie afgeleid worden. Waardoor het gewenste resultaat van totale ontspanning niet wordt bereikt. Daarnaast is er onvoldoende ruimte voor twee personen in één floatroom.

Jazeker, door de diepe ontspanning en rust kan het een positief effect hebben op de ‘harde buiken’. Ook is er een verminderde kans op spataderen, evenals een betere uitwisseling van voeding en afvalstoffen als gevolg van betere doorbloeding van de weefsels. Als je veel last hebt van misselijkheid tijdens de zwangerschap, dan is het niet aan te raden om te gaan floaten. Na de zwangerschap is het belangrijk dat je geen open wonden hebt, aangezien het water een hoog zoutgehalte heeft.

Het water bij Health Lab De Pier wordt na elke sessie gereinigd door een speciaal filtersysteem. Door middel van pompen door filters wordt het water diep gezuiverd, o.a. met behulp van UV-licht en waterstofperoxide. Wij testen het zoutgehalte, de kwaliteit, PH-waarde en temperatuur van het water dagelijks. Het water wordt totaal gesteriliseerd om eventuele bacteriën en virussen te doden. Maandelijks wordt het water ook getest door een onafhankelijk laboratorium.