KOM 1 UUR FLOATEN EN ERVAAR DE ONTSPANNING VAN 5 UUR SLAAP!

Wat is floaten?

Floaten is een effectieve en unieke manier van ontspannen in een prikkelarme omgeving. Je drijft op een laag zout en verwarmd water. Door het ontbreken van externe prikkels voelt het alsof je zweeft en hebben het lichaam en de geest ruimte om te herstellen.

Uit onderzoek blijkt dat 1 uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap.
We kunnen ons goed voorstellen dat je dit leest en dan denkt: 5 uur slaap in 1 uur floaten, dat zal wel… makkelijker gezegd dan gedaan! Moet ik dan één uur in een floatroom gaan liggen, daar heb ik helemaal geen tijd voor...
Tegenwoordig hoor je veel mensen om je heen zeggen dat ze het zo druk hebben. Afspraken hier, verplichtingen daar.

We vragen veel van ons lichaam en leggen de lat hoog. Helaas hebben we geen speciale kracht in ons lichaam die ons overal doorheen kan helpen. Wat ons wel kan helpen, zijn momenten van rust en ontspanning.
Juist in de drukke tijden is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en af en toe rust te nemen. Wanneer je dit doet zul je merken dat het een positief effect heeft op zowel je lichaam als geest. Hoe kan je het beste ontspannen? Dat is voor iedereen verschillend. De één vindt het fijn om actief bezig te zijn, bijvoorbeeld door te wandelen in het bos. De ander doet aan yoga of neemt een warm bad. Als een mens te lang stress ervaart of als deze te intens is, kan dit zeer nadelige gevolgen hebben voor lichaam en geest. Lichamelijk ontstaan er dan mogelijk ‘jachtige’ gevoelens, hoofdpijn en spierpijn, slaapproblemen, maagzweren en hart- en vaatziekten. Geestelijk kan te veel stress verantwoordelijk zijn voor nervositeit, overspannenheid, depressie, burn-out en angststoornissen A. Sonneveld (2014).

Wil je meer energie? Voel je je regelmatig uitgeput, futloos, moe en slapjes?
Kom 1 uur floaten en ervaar de ontspanning van 5 uur slaap!

Positieve mentale effecten van floaten

 • Verruimt het bewustzijn en versnelt leercapaciteiten
 • Verbetert concentratie en creativiteit
 • Bevordert het visualisatievermogen
 • Zorgt voor mentale alertheid en helderheid
 • Stimuleert de synchronisatie van linker- & rechterhersenhelft
 • Ondersteunt meditatie en mindfulness

Positieve fysieke effecten van floaten

 • Reduceert de aanmaak van stresshormonen
 • Bestrijdt vermoeidheid en de gevolgen van een jetlag
 • Preventief tegen sportblessures
 • Stimuleert de aanmaak van endorfine in het lichaam
 • Versnelt het helingsproces en revalidatie van blessures
 • Vermindert pijn (spierpijn, artritis, migraine, reuma, etc.)
 • De bloeddruk en hartslag verlaagt
 • Verbetert de bloedsomloop ten gunste van alle spieren en organen

Floatroom

Een floatroom bij Health Lab De Pier is gevuld met een combinatie van 400kg Epsomzout en schoon water. Epsomzout is een mineraal zout wat door haar unieke samenstelling (magnesium en sulfaat) een positieve uitwerking heeft op het lichaam. De floatroom is voorzien van verwarmingselementen, waterfilters en een thermostaat. Je hebt zelf beheer over de deur en het licht.

Health Lab De Pier beschikt over drie privé floatrooms. Bij elke floatroom bevindt zich een privébadkamer. Deze ruime kun je afsluiten en staat tijdens je floatsessie geheel tot jouw beschikking. Je hebt een eigen kleedruimte en douchegelegenheid. Handdoeken, doucheproducten en föhn zijn aanwezig bij ons, je hoeft alleen maar te ontspannen.

Hoe bereid je je het beste voor op een floatsessie?

Wij willen graag dat je tijdens je bezoek aan Health Lab de Pier even aan niets hoeft te denken. Je komt immers om te ontspannen, je lichaam en geest even te ontzien van alle dagelijkse stress. De medewerker zal je de instructies geven en de wegwijs maken in de floatroom.

Clock

Zorg dat je 15 minuten van tevoren aanwezig bent, zodat we uitleg kunnen geven over floaten en de floatroom.

bikini

Badkleding is niet nodig, het floaten is geheel privé. Handdoeken, haar- en doucheproducten en föhn zijn aanwezig. Eventueel kun je zelf een kam of borstel en eigen toiletspullen meebrengen.

no-alcohol

We raden af om voor het floaten koffie of alcohol te drinken. Wanneer je onder invloed bent, kunnen we je de toegang ontzeggen.

razor

In verband met het hoge zoutgehalte van het water, adviseren we om 24 uur van tevoren niet te scheren of ontharen.